Mikeš v Slovane skončil, jeho nástupcom pravdepodobne Gregor

23.01.2012 Bratislava

Bratislava 23. januára (TASR) - Vedenie extraligového klubu HC Slovan Bratislava v pondelok krátko popoludní odvolalo z postu hlavného trénera Štefana Mikeša, ktorý mal zmluvu do konca budúcej sezóny. Dôvodom bola najmä nespokojnosť s poslednými výsledkami, keď tím prehral šesť z posledných deviatich zápasov, napriek nim mu však patrí 2. priečka v Tipsport extralige.

Vedenie klubu rokuje o obsadení pozície hlavného trénera s bývalým kormidelníkom Trenčína Dušanom Gregorom. V prípade dohody by Gregor mohol prvý tréning s mužstvom absolvovať už v utorok podvečer.

Mikeš viedol Slovan od apríla minulého roku, keď na lavičke 7-násobného majstra vystriedal Zdena Cígera a dohodol sa s ním na dvojročnej zmluve. Jeho asistentom sa stal bývalý obranca Miroslav Mosnár, ktorý predtým pôsobil pri mládeži Slovana. Slovan pod Mikešovým vedením odohral v prebiehajúcej sezóne 42 zápasov, nazbieral 81 bodov a momentálne mu patrí 2. priečka v tabuľke za majstrovskými Košicami.

Už bývalý kouč Slovana začal s trénerským chlebíkom v nižších slovenských súťažiach. Stál aj pri kormidle nemeckého tímu Grizzly Adams Wolfsburg, ktorý vytiahol z druhej ligy do najvyššej súťaže. Na lavičke slovenskej reprezentácie do 20 rokov pôsobil od roku 2007 až do prebiehajúcej sezóny, kedy mu vypršala zmluva. Najväčší úspech s ňou dosiahol v roku 2009, keď obsadil výborné 4. miesto na majstrovstvách sveta juniorov.

Dušan Gregor je rodákom z Trenčína, za tamojšiu Duklu odohral zväčša na poste ľavého krídla takmer 200 zápasov v prvej československej lige a bol pri zisku federálneho titulu v sezóne 1991/1992. V závere hráčskej kariéry pôsobil v Dánsku a Rakúsku. Po skončení aktívnej činnosti sa venoval trénerstvu. V slovenskej extralige trénoval doteraz Duklu Trenčín, HC Košice, MHC Martin a MsHK Žilina. S Duklou vybojoval posledný titul v sezóne 2003/2004.

Gregor má za sebou aj úspešné pôsobenie v tíme českej extraligy Bílí Tigři Liberec, s ktorým v sezóne 2007/2008 skončil po základnej časti na 3. mieste a v semifinále podľahol neskoršiemu majstrovi Slavii Praha v dramatickej sérii 3:4 na zápasy.

Naposledy viedol Trenčín, kam prišiel pred začiatkom sezóny 2010/2011 z Martina. V minulej sezóne sa spolu s tímom zapísal do histórie. Trenčania pod jeho vedením totiž zdolali vo štvrťfinálovej sérii Slovan Bratislava 4:3 na zápasy, hoci prehrávali už 0:3. Obrat takejto série sa Dukle podaril ako jedinému mužstvu hokejovej histórie doposiaľ dvakrát.

Slovan je v poradí už siedmym klubom Tipsport extraligy, ktorý od začiatku tejto sezóny siahol po zmene na trénerskej lavičke. Tréneri, ktorí sezónu v septembri začínali, stoja už iba na striedačkách Skalice, Zvolena a Martina.
 

Vyberte región